Editör'ün yazısı
Bunlar neden önemli?
03/03/2019
Bunlar neden önemli?
Bir değerli yurttaşımız soruyor:
"Vakıf olarak güzel işler yaptığınız anlaşılıyor. Ama bugün bunların ne önemi var? Kendinizle övünmek için mi anlatıyorsunuz?"
Her iyi iş yapan kişinin, yaptıklarıyla övünmesi tabii ki hakkıdır. Ama, burada amaç övünmek değil.
Aslında vakfımızın geçmişte yaptıklarına baktığınızda "olmuş bitmiş, ne önemi var bunların?" demek doğal sayılabilir. Ancak bugün önemsiz gözüken birçok faaliyetin, yapıldığı tarih dikkate alındığında ne derece önemli oldukları fark edilecektir.
Bu hizmetler, çeyrek yüzyıl önce yapıldıkları, yapılabildikleri için önemlidir. Bugün nitelik açısından tam olmasa bile nicelik açısından bazı kamusal hizmetler toplum yaşamının yapısına girmiş durumda. Otopark, sağlık, çevre duyarlılığı, kent dokusuna sahip çıkmak, otomasyon, sosyal yardımlar bu kapsamda sayılabilir. Ancak bunların bir kısmının adı var kendi yok, bir kısmının ise adı bile yok denilecek dönemde yapılabilirliğini ortaya koymak kuşkusuz önemlidir. Toplumda kabul gören bir uygulamanın geçmişini, başlangıcını bilmek gelişimin ayak izlerini gözlemlemek açısından da önem taşır.
Kaldı ki, Vakfımızın hizmetleri arasında yer alan icraatlar bir "yerel yönetim modeli" olarak sunuldukları için ayrıca önem taşımaktadırlar.
Yerel yönetimlerin belirleneceği bir seçim ortamında bu icraatlar herhalde daha anlamlıdır.
Vakfımızın verdiği hizmetler, iki temel sorunun karşılığı olarak icra edilmiştir:
Bir; toplumun sorunları nelerdir?
İki; bu sorunları nasıl giderebiliriz?
Geçmişe ve günümüze baktığımızda tarihe not düşecek bir adım atılmış olduğunu görüyoruz.
Övünmek gibi olmasın ama doğru kararlar vermiş, doğru hizmetler yapmışız. Yapılanların doğruluğunu, bizim başlattığımız hizmetlerin sonraki yıllarda başka ekiplerce de sürdürülmesinden anlıyoruz.

1031 kez okundu. Yazarlar

Yazarın diğer yazıları

Neler değişmiş? - 20/07/2018
Aslında konular pek değişmiyor. Zaman akıyor, toplumların gündemindeki konular yeni biçim alarak sürüyor. Ya da sürükleniyor. Bu sitenin sayfalarında 20 yıl öncesine gidebiliyoruz.
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217